Türkiye'de elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ağırlık verilmesi, elektrik ithalatının azalmasında etkili oldu.
Geçen yılın ocak-eylül döneminde Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Irak ve İran'dan toplam 4 milyar 654 milyon 21 bin kilovatsaat elektrik satın alındı. Bu yılın aynı döneminde Yunanistan, Gürcistan, Bulgaristan ve Azerbaycan'dan alınan elektrik miktarı ise yüzde 30 azalarak 3 milyar 244 milyon 448 bin kilovatsaate düştü.
BULGARİSTAN LİDER OLDU
Bu yılın 9 aylık döneminde en fazla elektrik ithalatı yapılan ülke Bulgaristan oldu. Bu dönemde Bulgaristan'dan ithal edilen elektrik miktarı 2 milyar 131 milyon 177 bin kilovatsaate ulaştı. Bu miktar için ülkeye 98 milyon 498 bin dolar ödeme yapıldı. Bulgaristan'ı sırasıyla Yunanistan, Azerbaycan ve Gürcistan takip etti.
KAYNAKAA
Türkiye'nin elektrik ithalatı azaldı
Türkiye'nin elektrik ithalatı ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 geriledi.
